fbpx

Over Ondernemer.nl

Hey,

Ik ben Mitchel van Duuren

Veel mensen vragen zich af wie ik ben, wat ik heb gedaan qua business, dus hoogste tijd om dat hier te delen met je…

Inmiddels ben ik ruim 12 jaar online ondernemer, en de lessen die ik afgelopen jaren heb geleerd tijdens het opbouwen van meerdere miljoenenbedrijven zorgen ervoor dat ik mijn studenten en klanten kan helpen om sneller te groeien dan ze ooit voor mogelijk hadden gehouden…

… en daarnaast kan ik helpen om kostbare fouten te vermijden.

mitchel-portret

Over Mitchel van Duuren

Het avontuur van zijn loopbaan als ondernemer

Ondernemer.nl

2020 - Heden

In Maart 2020 kocht ik de domeinnaam ondernemer.nl en in 2020 / 21 zal ik meerdere cursussen publiceren waaronder “Start From Scratch” de digitale versie en de e-commerce versie voor mensen die hun online business willen starten. Als je nieuw bent met ondernemen op het internet of je verdient geen voltijd inkomen (€2500 / mnd) dan is dit voor jou.

Voor mensen die al een online business hebben en verder op willen schalen zijn er “E-mail Secrets”, "Upsell Secrets", "VSL Secrets" en “E-commerce Abundance” met handvatten om op te schalen tot €250.000 / mnd.

Zoals je hieronder kunt lezen heb ik een brede ervaring in e-commerce, digitale producten én online businesses die afhankelijk zijn van offerte aanvragen.

Meal.com

2018 - Heden

In Oktober 2018 begon ik met een compleet nieuwe uitdaging als ondernemer. Ik begon de bouw van mijn grootste project tot op heden. Vanuit mijn Paleo en gezondheidsachtergrond zag ik de noodzaak bij mijn klanten voor een gemakkelijke manier om recepten te plannen, automatisch boodschappenlijstjes te genereren en de boodschappen thuis te laten bezorgen.

Ik kocht de domeinnaam mealplanner.com en huurde developers in om mijn visie tot leven te brengen. Deze visie bleek steeds groter te worden en dat zorgde ervoor dat ik in November 2019 de domeinnaam meal.com kocht voor het astronomische bedrag van 1 miljoen dollar voor wereldwijde expansie.

Ik ben enorm trots dat ik dit project nog steeds helemaal zelf gefinancierd heb, en dat we inmiddels een applicatie live hebben in de Play Store en App Store. Onze omzet groeit elke maand, en inmiddels kunnen ook foodbloggers gebruikt maken van het platform om zo extra omzet te genereren voor hun business.

Na ruim 2 jaar development krijgen we nu écht tractie, en ik verwacht dat deze business binnen 3 - 5 jaar minimaal 100 MLN+ waard is.

Als ik één project zou moeten kiezen waar ik het meest trots op ben als ondernemer, dan is het Meal.

meal-macbook
showroom-vdhvd-1
showroom-vdhvd-2

Van den Heuvel &
Van Duuren

2009 - Heden (€5 MLN+)

Ik begon in 2009 samen met één van mijn beste vrienden “John van den Heuvel” een kleine website met de naam goedkoophardsteen.nl. John had de kennis, en het enthousiasme voor het product vanuit zijn jarenlange ervaring als tegelzetter in het hogere segment. Ik gebruikte mijn SEO (search engine optimization) kennis die ik opgedaan had via eiwitpoeder.nl (zie hieronder) om de website te laten scoren op het zoekwoord “chinees hardsteen”. Binnen enkele weken haalden we onze eerste container hardsteen over vanuit China.

Toen we problemen kregen met de levering van Chinees hardsteen besloten John en ik vol door te zetten en een “Premium brand” op te zetten in de natuursteen wereld. We veranderden onze naam van goedkoophardsteen naar “Van den Heuvel & Van Duuren” en bestieren inmiddels nu met 500 m2 binnen en 600 m2 buiten één van de grootste natuursteen showrooms van Nederland.

Onze klanten zijn uitsluitend hoog segment, en recent leverden we een prachtig project op voor iemand uit de Quote 500. We adverteren onze diensten in toonaangevende bladen zoals “Landelijk Wonen”, “Wonen Landelijke Stijl” en “The Art of Living”.

Foodie

2017 - 2019. (€3.5 MLN+) VERKOCHT

In 2014 werd mijn eerste zoon geboren (Lucas), en in 2016 mijn tweede zoon (Oscar). Het jongleren tussen mijn privé-leven en de business werd topsport. Ik merkte op dat ik met het gebruik van bepaalde supplementen beter kon presteren.

Zodoende wakkerde bij mij een vuurtje aan om na de verkoop van eiwitpoeder.nl in 2014 weer een nieuwe e-commerce winkel te beginnen in de verkoop van supplementen die ik zelf graag gebruik.

Ik begon met een custom formulated Greens poeder (Yummie Greens), en al snel volgde mijn hele arsenaal aan supplementen die ik zelf gebruik zoals een Probiotica, Kurkuma, Krill olie, Collageen en Digestive Enzymes.

Het opgebouwde vertrouwen bij mijn “Paleo publiek” zorgde ervoor dat de supplementen enorm aansloegen, en in zeer korte tijd kon ik deze business opschalen naar 165.000 EUR / maand.

Ik merkte echter op dat mijn hart meer lag bij het uitbouwen van Meal en besloot daarom Foodie.nl samen met Elkehaptelt.nl (zie hieronder) te verkopen in December 2019 voor een mooi bedrag van meer dan één miljoen EUR.

Ik stond hiermee in het Financiële Dagblad.

yummie-greens-500px
keto-all

Elkehaptelt.nl

2013 - 2019 (€2.5 MLN+) VERKOCHT

Tijdens een rondreis in 2013 in Californië kwam ik het “Paleo dieet” tegen. Het klonk logisch en ik besloot het een kans te geven om mijn eigen gezondheid en energieniveau een boost te geven. Ik raakte “hooked” en wilde dit naar Nederland brengen.

Ik kocht de domeinnaam Paleo.nl en publiceerde in totaal 12 online boeken en programma’s rondom dit onderwerp in een periode van vijf jaar. Zes boeken zijn ook fysiek te koop geweest via mijn eigen websites, de boekhandel en bol.com. Absolute bestseller was het “101 Paleo Recepten” boek met ruim 40.000 stuks verkocht. Hoogtepunt was mijn eigen “Paleo Magazine” dat in alle grote supermarkten zoals Albert Heijn / Jumbo in Nederland te koop was.

In 2018 experimenteerde ik met het “Keto dieet” en kocht ik ook de domeinnaam keto.nl om vervolgens ook in deze niche vele duizenden boeken en programma’s te verkopen.

In 2019 kocht ik de website EetPaleo.nl (van Marinka Bil) over, en creëerde ik een Umbrella brand “Elke Hap Telt” waar ik alle websites onderbracht.

Simultaan aan de verkoop van digitale en fysieke boeken / informatieproducten startte ik een nieuwe e-commerce winkel waar ik supplementen verkocht waar ik 100% achter sta. Deze winkel was Foodie.nl waar je hierboven over hebt kunnen lezen.

Elkehaptelt.nl en Foodie.nl werden in December 2019 tegelijk verkocht.

Eiwitpoeder.nl

2007 - 2014. (€5 MLN+) VERKOCHT

Dit is waar het allemaal begon… Een kleine webwinkel in de verkoop van eiwitsupplementen in 2007 dat later uitgroeide naar een online business die 1.5 mln/ jaar deed in zijn toptijd in 2011. Ik was destijds 26 jaar jong. Ik had heel de webshop zelf in elkaar gezet aan de keukentafel.

Ik wilde altijd al ondernemen, en dit werd ook vanuit huis gestimuleerd. Mijn vader leende mij 2500 EUR om mijn eerste voorraad eiwit in te kopen. Alle winst investeerde ik in nieuwe voorraad.

Uiteindelijk werd ik vriendelijk verzocht het huis uit te gaan met mijn business, want er stonden 2 kamers en een tuinhuisje vol met voorraad. Dat was het moment dat ik naar Breda verhuisde met mijn business, en ook privé en tevens ook de periode dat ik mijn opleiding stop heb gezet om fulltime te gaan ondernemen. Qua opleiding heb ik alleen mijn HAVO diploma behaald.

Tijdens het groeien van deze business leerde ik de basis van internet marketing en ontwikkelde ik waardevolle skills, zoals de kracht van copywriting en de noodzaak van het blijven investeren in nieuwe leads. Uiteindelijk verkocht ik deze webwinkel in 2014 toen ik mij volledig in ging zetten voor mijn Paleo business (waar het gebruik van eiwitpoeder niet echt in past).

whey-premium-isolate

Mijn Investeringen

Mijn grootste passie is om mensen zoals jij te helpen om hun volle potentie te bereiken…

Of dat nu is met betrekking tot hun gezondheid, of het behalen van business succes, er is niks leukers dan een berichtje te krijgen van iemand waarvan zijn / haar leven op een positieve wijze veranderd is nadat ze in aanraking zijn gekomen met één van mijn producten of diensten.

Buiten het werk om is mijn grootste passie om tijd te spenderen met mijn gezin van 3 kinderen en mijn vrouw. Daarnaast mediteer en filosofeer ik graag, ben ik nooit uitgeleerd en hou ik van hiken en surfen.

Mijn ultieme droom is (was) om in een beach house te wonen in Santa Barbara met direct toegang tot de zee, maar het verkrijgen van een E-Visa is zo makkelijk nog niet.

Met behulp van meal verwachtte ik in 2020 een mooie stap te maken. Maar toen was het virus om de hoek kijken.

Ondertussen woon ik met mijn gezin in Gran Canaria, waar ik toch elke week een aantal keer mijn surfboard kan gebruiken en waar we heel bewust leven.

familie-st-barbara-zoo